Strever du med overspising?

Har du en opplevelse av kontrolltap knyttet til mat? Spiser du i hemmelighet? Tenker du mye på mat og kropp? Overspisingslidelse er den vanligste spiseforstyrrelsen, men behandlingstilbudene er dessverre begrenset. Det blir ofte kun tilbudt somatisk oppfølging og livsstilsprogram som legger vekt på dietter og trening, og som i liten grad forholder seg til de […]

Har du en opplevelse av kontrolltap knyttet til mat? Spiser du i hemmelighet? Tenker du mye på mat og kropp?

Overspisingslidelse er den vanligste spiseforstyrrelsen, men behandlingstilbudene er dessverre begrenset. Det blir ofte kun tilbudt somatisk oppfølging og livsstilsprogram som legger vekt på dietter og trening, og som i liten grad forholder seg til de underliggende følelsesmessige vanskene.

Våre dyktige fagpersoner Hanne Lessner, Julie Riise og Ingjerd Mella Ulstein (bildet) har mye kunnskap om å arbeide med overspisingsproblematikk og om hvordan bedre forstå og møte personer som strever med overspising, mat og kropp.

I Villa SULT har vi lave terskler og høy kompetanse, og god erfaring med behandling av denne spiseforstyrrelsen. Vi jobber etter dobbeltsporet – med samtidig fokus på reduksjon av symptomer og personen bak. Vektreduksjon er ikke den primære målsetningen ved behandling av en overspisingslidelse. Målsetningen er å stabilisere vekt, redusere overspising og andre symptomer, og normalisere forholdet til mat og kropp.

Dersom du eller noen du kjenner strever med overspisingsproblematikk kan du benytte deg av vår gratis DROP-IN tjeneste hver mandag kl. 14-16 (digitalt) eller onsddag kl. 9-12 – henholdsvis digital og fysisk. Spørsmål og henvendelser kan sendes til post@villasult.no.

Få eventuelt din fastlege til å sende oss en henvisning.

Hos oss er det ingen ventetid. Vi har erfaring med at behandling nytter. Ta kontakt!