2 dagers seminar om diagnotisering og behandling av overspisingslidelse.

Øk din forståelse og kompetanse om overspisingslidelse. Undervisning ved psykologspesialist Birgitte Hartvig Schousboe fra Danmark. Undervisningen vil veksle mellom plenum, øvelser og diskusjon i grupper. Fokus vil være rettet mot praksis og berøre alle deler av den flersporede behandlingen.

DIAGNOSTISERING OG BEHANDLING AV OVERSPISINGSLIDELSE Binge Eating Disorder (BED)
Øk din forståelse og kompetanse om overspisingslidelse. Undervisning ved psykologspesialist og forfatter Birgitte Hartvig Schousboe.

Torsdag 7.  november kl. 09.00 – 16.00. Fredag 8. november kl. 09.00 – 15.30. Villa SULT, Kruses gate 8, Oslo. 

Det har blitt økt oppmerksomhet på den tredje formen for spiseforstyrrelse: overspisingslidelsen (Binge Eating Disorder/BED). Dette er en spiseforstyrrelse som er like utbredt som anoreksi og bulimi til sammen. Diagnosen har vært i det amerikanske diagnosesystem (DSM-5) siden 2013 og kommer nå med i det europeiske diagnosesystemet ICD-11. I løpet av disse to kursdagene vil du tilegne deg kunnskap om og erfaring med diagnostisering og behandling av overspisingslidelse (BED) i et tverrfaglig perspektiv. Undervisningen vil veksle mellom plenumsundervisning, øvelser og diskusjon i grupper. Fokus vil være rettet mot praksis og berøre alle deler av den fler- sporede behandlingen.

For deg som har deltatt på første kursdag, vil du på fredag få en mer praktisk sparring.

 

Temaområder for torsdag 7. novmeber

  1. BED i relasjon til andre spiseforstyrrelsesdiagnoser (ICD-10 og DSM-5)
  2. Alvorlighetsgrad, funksjonsnivå og motivasjon for behandling
  3. Flersporet behandling, herunder psykoterapi, kroppsterapi og dietetisk behandling
  4. Barn og unge med BED

Temaområder for fredag 8. november

  1. Dilemmaer og utfordringer ved diagnostisering: trening og øvelser
  2. Arbeidet med pårørende: familiesamtaler, flerfamilieterapi, pårørendearrangement og barnesamtaler
  3. Vekt og veiing – herunder vektstigmatisering
  4. Sparring på konkrete saker

FORELESER
Birgitte Hartvig Schousboe er faglig direktør og psykolog ved Kompetencecenter for spiseforstyrrelser i København. Hun er autorisert psykolog og spesialist i psykoterapi med voksne. Hun har vært ansatt i 13 år ved Region Hovedstadens Psykiatri med behandling av spiseforstyrrelser, angst og OCD. Hun har fra 2006 vært med å utvikle den første BED-behandlingen i Danmark og de første motivasjonsgrupper for anoreksi. Birgitte er utdannet i systemisk/narrativ terapi og kognitiv terapi samt dialektisk adferdsterapi (DAT). Sammen med professor René Klinkby Støving og seniorforsker og psykolog Loa Clausen har Birgitte skrevet den første danske læreboken om BED.

Birgitte vil undervise på dansk.

DELTALERAVGIFT
• En dag kr 1 650,- per deltaker.
• Begge dager kr 2 950,- per deltaker.
Deltakeravgiften inkluderer lunsj og faktureres ved påmelding.

PÅMELDING
Send e-post til post@villasult.no med hvilke dager du ønsker å delta, navn, stilling, mobilnummer, arbeidssted og fakturaadresse/ fakturareferanse.
Påmeldingen er bindende. Begrenset antall plasser.

Jeg vil delta