SULT BabyCALL. Mandag og tirsdager 16 –18. Hjelpetjeneste for mammaer som strever med mat, kropp og vekt i svangerskapet og barseltid – og for deres hjelpere!

SULT Baby CALL er en gratis digital hjelpetjeneste for mammaer som strever med mat, kropp og vekt i svangerskapet og barseltid – og for deres hjelpere!  SULT BabyCALL er tilgjengelig mandager og tirsdager mellom kl. 16.00 – 18.00 på https://villasult.confrere.com/ Dette er et nasjonalt digitalt hjelpetilbud for gravide og småbarnsmødre som trenger hjelp, støtte, råd og […]

SULT Baby CALL er en gratis digital hjelpetjeneste for mammaer som strever med mat, kropp og vekt i svangerskapet og barseltid – og for deres hjelpere! 

SULT BabyCALL er tilgjengelig mandager og tirsdager mellom kl. 16.00 – 18.00 på https://villasult.confrere.com/

Dette er et nasjonalt digitalt hjelpetilbud for gravide og småbarnsmødre som trenger hjelp, støtte, råd og veiledning i en sårbar tid. Tilsvarende kan helsepersonell (leger, jordmødre, helsesykepleiere, psykologer mm) få råd og veiledning av en terapeut med høy faglig kompetanse og bred erfaring om hvordan hjelpe disse mødrene som sliter med et anstrengt forhold til mat, kropp, trening. Tjenesten er gratis, anonym, uforpliktende og det trengs ingen påmelding i forkant.

Psykologspesialist Bente Sommerfeldt forsker på gravide og nye mammaer som har et anstrengt forhold til mat og kropp. Gjennom sitt doktorgradsprosjekt «Mammakroppene» har hun blitt oppmerksom på at det er få som tør å søke hjelp. Mange opplever at problemene deres ikke blir tatt på alvor eller fulgt opp. Noen er også redde for hvordan de vil bli møtt og unngår å fortelle om sine vansker omkring mat og kropp. Det er også tydelig at helsepersonell ikke tør å spørre den gravide eller mammaen om forholdet til mat og kropp – og er usikre på hva de skal si, gjøre eller anbefale videre. Hva kan jeg si? Hva kan jeg gjøre? Hvem kan hjelpe? 

SULT BabyCALL vil være det første nasjonale lavterskeltilbudet for disse gruppene.  Takk til Sanitetskvinnene og Stiftelsen Dam som gjør dette tilbudet mulig.