SØSKENTREFF

I samarbeid med organisasjonen Barns Beste har vi har laget et helgetilbud til søsken. Vi lager helgesamlinger etter behov. Er du interessert, så ta kontakt med oss.

I samarbeid med Barns Beste har vi laget et helgetilbud til ungdom i alderen 12-16 år, som har en søster eller bror med spiseforstyrrelse. Det er ingen som vet hvordan det å være søsken til en med spiseforstyrrelse som ikke er det selv. Målet med en søskensamling vil være å gjøre søsken mer synlig. Vi samler en liten gruppe med søsken som er i samme situasjon. I løpet av en helg vil vi dele kunnskap om hva spiseforstyrrelser innebærer, og hvordan det kan påvirke hele familien.

Ønsker du å delta på noe slikt, ta kontakt med oss!

Programutkast

Dag 1

Undervisning og erfaringsutveksling:

– Å være søsken

– Spiseforstyrrelser

– Hvordan kan spiseforstyrrelse påvirke hele familien

– Søskens vanlige tanker og følelser

– Mestringsstrategier

– Hva kan jeg si – hva kan jeg gjøre?

Lunsj

– Kreativt verksted

– Pizza og filmen: «Min lille søster»

 

Dag 2

– Samtale i gruppe

– Gjennomgang av kreativt verksted

– Valgfri tid: Stille tid/fortsette kreativt verksted/tilgjengelig voksne/samtale med søsken i mellom/spørsmål

Lunsj

Min vei videre. Hva har jeg lært? Hvordan snakke om det hjemme? Hvem kan jeg snakke med videre?

 

Til foresatte: Søsken til en med spiseforstyrrelse har et eget behov for å bli sett, hørt og informert. Derfor har vi laget et lærings- og mestringstilbud spesielt rettet til søsken. Dette er ikke behandling eller terapi, men en møteplass mellom søsken og fagpersoner – der målet er å støtte og styrke den enkelte i den situasjonen de står i. Vi håper også at treffet kan bidra til gode samtaler i familien i etterkant. Ta gjerne kontakt hvis dere lurer på noe.

Lurer du på noe? Send epost eller ring til BarnsBeste: signegun.romedal@sshf.no eller mobil 41457869 (Signegun) eller 47654469 (Gunder).

Egenandel for deltakelse er 400 kroner. Påmelding skjer via mail til post@spiseforstyrrelser.no.