Villa SULT-prisen 2021 tildelt Vilde Bratland Hansen og Odd Werner Hansen

Med boken «Pappas hemmelighet» har Vilde og Odd Werner gått foran – og mange mennesker er i dag takknemlig for akkurat det. Denne boken handler om motet til å dele, om å tørre å være åpen, og ikke minst handler den om å komme seg videre.

Villa SULT-prisen går i år meget velfortjent til Vilde Bratland Hansen og Odd Werner Hansen.

De får prisen for boken «Pappas hemmelighet» som i fjor ble utgitt på Res Publica forlag.
Juryen mener dette en forbilledlig, sår, varm og viktig bok. Med denne boken har Vilde og Odd Werner gått foran – og mange mennesker er i dag takknemlig for akkurat det. Utgivelsen av «Pappas hemmelighet» handler om motet til å dele, om å tørre å være åpen, og ikke minst handler den om å komme seg videre.

Boken er skrevet av Vilde og handler om familiens liv og historie, med spesiell vekt på far. Odd Werner ble seksuelt misbrukt gjennom mange år i oppveksten. Dette ble til en alvorlig spiseforstyrrelse, idrettsanoreksi. Hard trening, å presse seg, det å ikke kjenne etter, ble mestringsmetoder mot de traumatiske minnene. Odd Werner trengte 40 år på å dele denne historien med familien.

Datteren Vilde ble også en som ville yte over evne. Hun fulgte farens mønster. Hun presset seg hardt, og for henne ble det til en alvorlig spiseforstyrrelse mens hun var på toppnivå i norsk håndball. Å bli kjent med farens historie ble viktig for at hun bedre skulle kjenne seg selv. Boken omhandler seksuelle overgrep, skam, og ikke minst om hvordan dette kan ramme gutter og menn, om spiseforstyrrelser i to generasjoner og om de udiskutable nære forbindelsene mellom idrett og spiseforstyrrelser.

Vi gratulerer!

Jeg vil delta