Naturen som kilde til motivasjon for å komme seg ut av en spiseforstyrrelse

Dette gratis kveldsseminaret er ment som inspirasjon, motivasjon og informasjon om hva som skal til for at tur og natur skal gi glede, mestring og gode opplevelser.

Hvordan kan naturen være en kilde til motivasjon for å komme seg ut av en spiseforstyrrelse?

Onsdag 9. november kl. 18:00 ­– 20.00, Villa SULT, Kruses gate 8, Oslo

Foredragsholder er naturentusiast, psykologspesialist og SULT-terapeut Margrethe Seeger Halvorsen.

Dette kveldsseminaret er ment som inspirasjon, motivasjon og informasjon om hva som skal til for at tur og natur skal gi glede, mestring og gode opplevelser.

Margrethe vil snakke om tur, natur og friluftsliv, og om hvordan det å være ute – i naturen – kan være en kilde til motivasjon for å komme seg ut av en spiseforstyrrelse. Hun er selv en stor naturentusiast, og vil vise bilder og fortelle om egne turer. Hun vil løfte fram noen spesifikke utfordringer ved spiseforstyrrelser når man skal på tur. Men også hvordan og hvorfor naturen er en veldig god arena for å utfordre og øve seg på nettopp disse utfordringene.

Vi vet at mange som strever med spiseforstyrrelser har et frakoblet forhold til kroppen og at fysisk aktivitet ofte blir tvangsmessig eller kanskje helt fraværende. Naturen kan også bli enda en arena for prestasjon og pulsmåling og mange derfor kjenner på ensomhet eller frykt for å være sammen med andre.

Men vi vet også at mange som strever med spiseforstyrrelser liker å være ute, være fysisk aktive, eller drømmer om å være det. Og som strever med å finne en balanse. I løpet av de siste par årene har mange av de Margrethe jobber med sagt at de gjerne vil på tur. Det kan være på nærtur, langtur, topptur, padletur, skitur, skogstur, klatretur, skøytetur – hva som helst – men de vil ut. Dette ønsket om å bruke kroppen ute i naturen kan være et gyllent vendepunkt for å skifte kurs!

Seminaret er gratis og åpent for alle som er interesserte, enten du har en spiseforstyrrelse, er pårørende eller bare er interessert i temaet. Påmelding til post@villasult.no.

Velkommen!

Margrethe Seeger Halvorsen er psykologspesialist og forsker. Hun er opptatt av hvordan psykisk helse, kropp, natur og friluftsliv er nært forankret og tilbringer store deler av fritiden ute i naturen. Margrethe har gått mange lengre skiekspedisjoner, er kajakkinstruktør, har gått korte og lange fotturer i inn og utland, elsker turskøyter og har en helst spesiell favorittplass i Nordmarka.

 

Jeg vil delta