Post-it-geriljaen

Snart starter sommeren og med det medias fokus på sommerkropp og slanking. Derfor ønsket vi å lage en motvekt. Målet med #postitigeriljaen er å la unge få møte positive budskap, fremfor budskap som forteller dem at de ikke er bra nok.

Hva er Post It Gerilljaen?
Post it Geriljaen er en motvekt til økende fokus på kropp, slanking og trening frem mot sommeren. Målet er å demme opp for presset gjennom positive budskap som forsterker selvtillit og minner unge på at de er gode nok akkurat slik som de er.

Hvorfor gjør dere dette?
Sommermånedene er høysesong for et økt fokus på kropp og slanking i media. Dette jaget etter den perfekte sommerkroppen er med på å skape usikkerhet rundt utseende. I en periode der budskap i media fokuserer på hva man må gjøre for å endre kroppen vil #postitgeriljaen minne gutter og jenter på at de er gode nok akkurat som de er.

Hvem er med?
Post it Gerilljaen er laget av en gruppe engasjerte enkelpersoner som ønsker å lage en positiv motvekt til fokus på sommerkropp og selvhat. Disser er Ulrikke Falch, Susanne Kaluza, Finn Skårderud, Ina Stavrum i samarbeid med Landsforeningen for Norske Helsesøstre. I tillegg har vi med oss Redd Barnas Ungdomsorganisasjon Press, Sanitetskvinnene samt en rekke bloggere og samfunnsstemmer som deltar i aksjonen og bidrar til å spre budskapet gjennom sine kanaler.

Hvordan kan man bidra?
Fremgangsmåten for aksjonen er enkel: Onsdag 7. juni. tar alle som vil være med meg seg en post it blokk, skriver kropps-positive slagord og fakta på dem og henger det opp på speiler der unge befinner seg med #postitgeriljaen. Det kan være på toalettene på skolen/universitetet/jobben, på treningssenter, svømmehall, prøverommene på klesbutikker, offentlige toaletter, solariumsenter osv

Dersom du henger opp postits eller kommer over dem selv er det supert om du knipser et bilde, merker med #postitgeriljaen og poster i sosiale medier, så aksjonen kan spre seg.

Man står fritt til å finne på egne budskap og beskjeder eller så kan man ta inspirasjon av noen av disse. NB!Husk å bruke hashtaggen #postitgerilljaen!