«Foreldrehjelpen» trenger deg som kursleder. Til foreldre med egenerfaring.

Er du forelder til et barn med spiseforstyrrelser som ønsker å dele dine egenerfaringer og kompetanse med andre foreldre i samme situasjon? Vi trenger deg som kursleder i Foreldrehjelpen. Velkommen til vårt opplæringsprogram!

Er du forelder til et barn med spiseforstyrrelser som ønsker å dele dine egenerfaringer og kompetanse med andre foreldre i samme situasjon? Vi ønsker deg som kursleder i Foreldrehjelpen!

Villa SULT har kontakt med mange foreldre med barn som strever med spiseforstyrrelser. De etterspør ofte råd, støtte og veiledning. Villa SULT har sammen med Rådet for psykisk helse og ExtraStiftelsen utviklet et gruppebasert program hvor foreldre kan dele tanker og opplevelser med andre foreldre i samme situasjon. Dette gruppebasert foreldreprogrammet har vi  kalt Foreldrehjelpen.

Opplæringsprogrammet gjennomføres over to ettermiddager. Som kursleder for Foreldrehjelpen vil du også ha et tett samarbeid med fagpersoner fra Villa SULT under hele perioden ved gjennomføring av Foreldrehjelpen.

Opplæringsprogrammets innhold:

SAMLING 11. november

 1. Hva forventes av meg som kursleder for Foreldrehjelpen?
 2. Gjennomgang av programmet for de 6 samlingene
 3. Gjennomgang av de ulike tema som Foreldrehjelpen omhandler:
  – Hvordan forstå spiseforstyrrelser?
  – Hva kan påvirke, utløse og opprettholde en spiseforstyrrelser?
  – Følelser og motivasjon.
  – Rollen som pårørende. Foreldre som rollemodeller.

SAMLING 12. november

 1. Gjennomgang av de ulike tema som Foreldrehjelpen omhandler (forts.)
  – Hvordan rammes jeg/vi?
  – Hva hjelper?
 2. Øve på gjennomføring av oppgaver på samlingene.
 3. Hvilke spørsmål kan du som kursleder forvente deg fra deltakere.
 4. Gjennomgang av undervisningsmateriell.
 5. Utfordringer en gruppeleder kan møte i gjennomføringen.

Foreldreaktivist og leder av SULT-akademiet Danmark Dorte Nielsen sammen med Psykiater Finn Skårderud og psykologspesialist Bente Sommerfeldt vil gjennomføre opplæringen.

Dato og tid:
Opplæring som kursleder 11. og 12. november 2019 klokken 16:00 – 19:00, i Villa SULT, Kruses gate 8, Oslo. Enkel servering begge dager.

For hvem?
Deltakelse på opplæringen er gratis. Opplæringen er relevant for foreldre til barn med spiseforstyrrelser som ønsker å bidra med egenerfaringer og kompetanser for å gjennomføre vårt opplærings-  og gruppebasert foreldreprogram kalt Foreldrehjelpen. Begrenset antall plasser.

For påmelding: Send en e-post til [email protected]

Jeg vil delta